Teknisen SEO: on yksi optimoinnin osa-alueista
20.10.2023
Senior SEO-konsultti Marinella Himari

Miksi tekninen SEO on tärkeää?

Virtuaalisessa maailmassamme, jossa informaatiotulva ylittää ihmismielen käsityskyvyn, on elintärkeää, että viestisi erottuu ja saavuttaa kohderyhmänsä. Tässä vaiheessa kuvaan astuu tekninen SEO.

Tekninen hakukoneoptimointi on kuin digitaalinen arkkitehti. Se varmistaa, että viestisi päätyy niiden silmien eteen, jotka kaipaavat juuri sitä tietoa, jonka vain sinä voit tarjota.

Tässä oppaassa sukellamme teknisen SEO:n syövereihin, avaamme sen monimutkaisia kerroksia ja paljastamme, miten voit mestaroida sen osa-alueet – alkaen sivuston rakenteesta ja sisäisestä linkityksestä aina mobiiliystävällisyyteen ja latausnopeuksiin. Kyse ei ole vain koneiden miellyttämisestä, vaan todellisen arvon tarjoamisesta käyttäjille, mikä puolestaan rakentaa siltaa luottamuksen ja näkyvyyden välille.

Lue, opiskele ja sovella – tekninen SEO on avain digitaalisen maailman valtakuntaan, ja tämä opas on kompassisi, joka ohjaa sinut oikeaan suuntaan.

Älä anna digitaalisen potentiaalisi valua hukkaan, tartu toimeen ja aloita tänään!

SISÄLLYSLUETTELO

 1. XML-sivukartta
 2. Robots.txt
 3. Indeksointivirheet
 4. sivuston hierarkia
 5. mobiilikäytettävyys
 6. sivuston nopeus
 7. crawlaus ja indeksointi
 8. SSL-suojaus
 9. linkkisyvyys
 10. kanonikaalit URLit
 11. kuvien optimointi
XML-sivustokartta kannattaa päivittää Google Search Consoleen.

1. XML-sivukartta

XML-sivustokartta eli sitemap auttaa hakukoneita indeksoimaan verkkosivustosi sivut nopeammin ja tehokkaammin. Sitemap tarjoaa hakukoneille selkeän luettelon kaikista sivuista, jotka ne saavat nähdä ja löytää.

Sitemappien avulla seurataan sisältöjen päivittymistä ja virheitä. Niiden avulla voidaan myös priorisoida tärkeimmät sisällöt.

2. Robots.txt-tiedosto

Robots.txt on tiedosto, jonka avulla hakurobottien vierailu voidaan estää tietyillä sivuilla tai verkkosivuston osa-alueille. Vaikka useimmat verkkosivut eivät tätä koodipätkää tarvitse, on tapauksia, joissa haluat hyödyntää kieltokomentoa, jota ainakin Bing, Yahoo ja Google yleensä kunnioittavat.

3. Indeksointivirheet

Indeksointivirheet estävät sisältöjen nousemisen Googlen hakutuloksiin.

Google Search Console on Googlen tarjoama ilmainen työkalu, jonka avulla voit tarkistaa sivuston tekniseen kuntoon ja suorituskykyyn liittyviä ominaisuuksia.

KIRJOITTAJA
Marinella Himari

Marinella Himari

Marinella on optimoinnin vuonna 2007 aloittanut SEO-maailman dinosaurus, senioritason SEO-konsultti ja sisältöstrategi.

MinustaLinkedIn