Luovan kirjoittamisen verkkokurssi tukee omaa persoonallista kirjoittajaminää

Luovan kirjoittamisen kurssi

Kirjoituskurssin aikana opit tunnistamaan omat vahvuudet, elävöittämään tekstiä ja kirjoittamaan kiinnostavia tarinoita, jotka pitävät lukijan otteessaan.

Kirjoituskurssin pääteemana eivät siis ole pisteet eivätkä pilkut vaan usko ja halu syventää omaa osaamista ja nauttia luovan kirjoittamisen ilosta.

Luovan kirjoittamisen verkkokurssi järjestetään Kirjoittaminen.fi-sivustolla. Voit halutessasi osallistua myös Luovan kirjoittamisen jatkokurssille.

Tutustu myös 30 päivän kirjoitushaasteeseen ja runohaasteeseen. Löydät kaikki tarjolla olevat kurssit täältä.

Pääset suorittamaan valitsemiasi kursseja omaan tahtiin kirjautumisen takaa, omilta sivuiltasi. Saat tunnukset sivustolle kurssille ilmoittautumisen yhteydessä, joten voit aloittaa opiskelun vaikka heti!

Luovan kirjoittamisen kurssin sisältö

  • Mistä ideat syntyvät?
  • Onnistuneen aloitusvirkkeen anatomia
  • Oman äänen ja kirjoittaja-minän tunnistaminen
  • Luovan kirjoittamisen työkalut
  • Tunnetilat
  • Kuuntelun voima ja vaikenemisen taito
  • Dokumentoi, todenna ja väritä
  • Tunne historia ja taustat
  • Tekstin editointi
  • Julkaiseminen

Kurssi-info

Tehtävien parissa saa viipyillä, sillä kiirettä ei ole. Materiaalit jäävät käyttöösi, joten voit käydä tehtäviä ja harjoitteita läpi omaan tahtiin.

Näin siksi että luovuus vaatii harjoitusten lisäksi myös aikaa ja ajattelua, uuden tiedon ja uusien tapojen sisäistämistä.

Osallistu kurssille

Liity luovien kirjoittajien joukkoon!

Luovan kirjoittamisen kurssia on järjestetty vuodesta 2018, ja yli 500 kirjoittajaa on jo osallistunut kurssille. Tule osaksi yhteisöä, halutessasi jaa tekstinäytteitäsi muille omalla yksityisellä kurssialustalla, ja inspiroidu myös muiden ajatuksista!

Kirje sinulle, jos mietit, soveltuuko tämä kurssi sinulle

Kirjoittaessasi luot maailmaa, jossa kaikki lepää sanojesi varassa.

Et pysty vaikuttamaan tekstiäsi lukevan ihmisen mielialaan tai tulkintaan esimerkiksi musiikin, kosketuksen tai onnistuneen näyttelijäsuorituksen voimin, sillä toimit yksin. Mutta herättämällä tekstin eloon rikkain sanakääntein sekä kauniiden lauserakenteiden ja vahvojen synonyymien avulla saat lukijat haistamaan, maistamaan, näkemään ja kuulemaan. Parhaassa tapauksessa saat heidät myös tuntemaan.

Kirjoittaessasi et kirjoita vain yhtä tarinaa, sillä kirjoitat jokaisen lukijan tarinan: me kaikki luemme tekstistä oman menneisyytemme, nykyhetken ja tulevaisuutemme. Me asetamme itsemme tekstiisi, ja me joko päästämme tekstisi ihon alle tai sitten emme.

Kirjoittaessasi luot myös raamit, joiden sisällä tarinat itse luovat merkityksensä. Sinun pitää vain uskaltaa kirjoittaa, minkä jälkeen sinun pitää uskaltaa julkaista.

Luovan kirjoittamisen verkkokurssi tukee omaa persoonallista kirjoittajaminää. Kirjoituskurssin aikana opimme tunnistamaan omat vahvuudet, elävöittämään tekstiä ja kirjoittamaan kiinnostavia tarinoita, jotka pitävät lukijan otteessaan. Kirjoituskurssin pääteemana eivät siis ole pisteet eivätkä pilkut vaan usko ja halu syventää omaa osaamista ja nauttia luovan kirjoittamisen ilosta.

Joten tervetuloa luovan kirjoittamisen kurssille, miltä tasolta tahansa!

Osallistu kurssille